Hypnoterapi

 

Hvad er hypnose/hypnoterapi?
Hypnose kan populært beskrives som tilstanden mellem at sove og at være vågen.

Selv om kroppen ser ud til at være fuldstændig afslappet, ja næsten som om den hypnotiserede sover, så sker der en masse i sindet. I denne tilstand kan personen sagtens høre, hvad der sker og reagere på det. På dette niveau er det muligt at komme tilbage til en (uhensigtsmæssig) indlæring, der ønskes forandret (f.eks. skræk for edderkopper).

Vi kender alle til at være passivt hypnotiserede i hverdagen som f.eks. at falde i staver, dagdrømme og i trafikken, når vi som bilister ikke kan huske, om der var rødt eller grønt i det kryds, vi lige har passeret.

Mange af de ting et menneske føler, tænker og gør er styret af både det bevidste og det underbevidste sind, så meget foregår udenfor bevidst tænkning.

En hypno terapeut er en person, der kan udføre terapeutisk klientarbejde under hypnose (trance). En session tager ca. 1 – 1,5 time, og er oftest langt mere effektiv og hurtigere end almindelig samtaleterapi.

Mister jeg bevidstheden?
Alle sanser bliver skærpede i hypnose(trance), hvor du har adgang til de automatiske processer, som du har lært dig selv gennem livet. Du mister ikke din opmærksomhed, – dels er du klar over, hvad der sker, og dels er du langt inde i en dyb afslapning, hvor der kan skabes store og varige forandringer.

Kan jeg hypnotiseres mod min vilje?
Nej – det er kun noget filmproducenter laver på film for at skabe drama.

Hypnose og tillid.
Alle der har tillid til den, der skal hypnotisere og som er i stand til at koncentrere sig om at tælle fra 1 – 10, har koncentration nok til at kunne hypnotiseres. Der findes dog undtagelser bl. a. små børn under 6 år.

Ændring af gamle uhensigtsmæssige mønstre.
Det gælder for os alle, at det vil være befriende og helsebringende at ændre gamle uhensigtsmæssige mønstre. Du skal være forandringsvillig, før det kan lade sig gøre. Dit sind skal være klar til at forestille sig, at det kan ske for netop dig, og at det er tilladt at opnå denne forandring.

Hvad kan behandles?
Stort set alt – her er et udpluk:

rygeafvænning
overspisning
trang til søde sager
kræsenhed
stress
kærestesorger
jalousi
fobier
nervøsitet
selvværd
tvangstanker (OCD)
post traumatisk stress disorder(pstd)
gennemslagskraft
studievaner
tandlægeskræk
eksamensangst
uro
sceneskræk
søvnbesvær
motivation
neglebidning
mørkeræd
angst
…og meget andet